RSS

Solliciteren in crisistijd, Shanti Seton (recensie)

27 Jun

Dit boekje is best herkenbaar voor de meeste werkelozen. Zelfs al is het redelijk toegespitst op de studierichting van de schrijfster (milieu), wat niet ieders pakkie an is.

Shanti omschrijft hoe ze via detacheringsbureau’s, het UWV en diverse uitzendbureau’s braaf voldoet aan alle verzoeken om toch vooral aan de gang te blijven. Ze is iemand die haar schouders eronder houdt, positief blijft ondanks alle afwijzingen. Want van 1 ding is ze zich ook zeer bewust: het is crisis. Het is dus niet zozeer omdat ze ‘niet goed genoeg’ is, maar puur omdat de bedrijven het geld niet hebben om haar aan te nemen.

Het is wel echt knap om te lezen hoe ze zo met zich laat sollen zonder moeilijk doen. Dit is wat er met afgestudeerde knappe koppen gebeurd. Die moeten van deur naar deur en krijgen met de meest debiele taken te maken! Natuurlijk is dit voor iedereen het geval, maar dit is het verslag van iemand die het ook allemaal braaf doorstaan heeft. In die zin krijg je enorme bewondering voor Shanti, die toch vooral als doel heeft: netwerk vergroten die leidt naar een baan. Daarnaast houdt ze het voor zichzelf leuk door er toch ook op uit te gaan, met vrienden af te spreken, met haar vriend eropuit etcetera. Is niet voor iedereen weggelegd weliswaar, maar als het kan, is het ook goed om je daar aan over te geven.

Ik heb dit in boekvorm gelezen, maar vermoed dat het een blog is geweest.

Minpunt: het staat werkelijk strak van de taal- en spelfouten, ondanks dat er voorin al staat dat er iemand naar de teksten heeft gekeken. Ik heb destijds contact met de schrijfster opgenomen om haar hier van op de hoogte te stellen, en kennelijk kon dit niet meer ongedaan gemaakt worden. Het is af en toe wat tenenkrommend. Zoals het Engelse gezegde op het einde. Niet alleen zitten ook hier taalfouten in, de quote heeft bovendien niets te maken met wat ze aan wil geven.

Het leest ondanks dat prettig weg, als iets wat je leest als je even moet wachten ergens. Geen hoogdravend meesterwerk. Het is ook wel een tikje duur: 13,95 voor 64 pagina’s met zoveel fouten.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 27, 2015 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: