RSS

Kruistocht in spijkerbroek. Thea Beckman.

21 Feb

Feitelijk science fiction, dit boek van Thea Beckman. Over de jongen, Dolf, wiens vader een tijdmachine heeft gebouwd. Uiteraard komt Dolf daar per ongeluk in terecht in actie, en wordt zodoende terug in de tijd gezet. Om precies te zijn temidden van een kruistocht in 1212.

Met Dolf’s moderne kennis omtrent gezonde leefgewoonten en geneeskundige zaken, is de groep kinderen die is vertrokken naar een beter leven, beter bestendig tegen de aardse zaken die hen onderweg overvallen. Het kost hem echter moeite, met zijn moderne gewoonten en het besef dat dat ineens weg is. Het vereist heel wat aanpassingsvermogen voor een tiener!

Een boek wat kinderen van nu waarschijnlijk aanzienlijk minder weet te boeien als je kijkt naar het leven wat Dolf heeft.
Toch heeft Thea Beckman altijd weten te boeien door de realistische wijze waarop ze de tijd van toen omschreef. Het heeft me altijd verbaasd dat er niet meer boeken van haar verfilmd zijn, ook omdat ze historische figuren omschreven heeft (de schilder Van Campen bijvoorbeeld) die echt bestaan hebben. Dit boek is verfilmd in 2006.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 21, 2018 in Books, Opinion, Uncategorized

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: